Majstri Európy 2021

V dňoch 22.11. až 1.12.2021 sa v Španielskej Seville konali Majstrovstvá Európy v boccii. Slovenská reprezentácia mala zastúpenie v každej kategórii, či už v súťaži jednotlivcov, tímov alebo párov. Prvýkrát boli kategórie v súťaži jednotlivcov rozdelené na ženskú a mužskú časť.
ŠK Altius na majstrovstvách reprezentovali štyria športovci, Róbert Mezík (BC2), Adam Burianek (BC3), Michaela Balcová (BC4) a Martin Strehársky (BC4). Najlepší úspech dosiahla v súťaži jednotlivcov Michaela Balcová, ktorá sa umiestnila na 2.mieste a zo Španielska si priniesla striebornú medailu. Róbert Mezík skončil na peknom 4.mieste. Martinovi Strehárskemu sa podaril postúpil zo skupiny, avšak, v následnom osemfinále prehral a v súťaži tak pokračovať nemohol. Adamovi Buriankovi sa nepodarilo postúpiť zo skupiny.
V súťaži párov a tímov sa nášmu tímu BC1/BC2 v zložení Kristína Kudláčová, Róbert Mezík a Tomáš Král podarilo prebojovať do štvrťfinále, kde sa im však zvíťaziť nepodarilo. Pár BC4 v zložení Michaela Balcová, Martin Strehársky sa bez jedinej prehry prebojovali až do finále, kde sa im taktiež podarilo zvíťaziť. Stali sa tak Majstrami Európy a domov si priniesli zlaté medaily.